Outdoor zakmessen

Outdoor zakmessen

Outdoor zakmessen kopen doe je bij Messen.nl. Bij ons vind je een groot assortiment van outdoor zakmessen, die in veel varianten verkrijgbaar zijn. Met of zonder kartel? Klein of groot? Extra tools of alleen een lemmet? Wat je ook zoekt, in onze outdoor zakmessen shop vind je altijd een mes dat bij je past.

Van laag naar hoog sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Van laag naar hoog sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Waarop letten bij outdoor zakmessen kopen?

Alle outdoor zakmessen hebben één ding met elkaar gemeen: dat ze geoptimaliseerd zijn voor bepaalde outdoor activiteiten. Maar daar houdt het dan ook wel mee op. Het ene mes leent zich meer voor alledaagse kampeerwerkzaamheden. Het andere mes is geschikt voor de survival liefhebber en kan levens redden. Weer een ander mes is voor de bushcrafter die niet veel meer dan een goed mes nodig heeft om te kunnen leven in de natuur.

Een kort overzicht van de mogelijkheden:
•    De vorm van het lemmet. Zeker bij outdoormessen zal je vaker een gekarteld lemmet zien, of een lemmet waarvan een gedeelte gekarteld is. Dit is zodat je met het mes kunt zagen. Bovendien is een gekarteld lemmet wat robuuster. Door een kartel te combineren met een glad stuk is je lemmet multifunctioneel.  
•    Het type staal. Outdoor zakmessen worden waarschijnlijk vaker nat dan normale zakmessen. Het is dan ook niet gek dat vaak gekozen wordt voor een staalsoort die roestvast is. Dit wil niet zeggen dat je mes helemaal niet meer kan roesten, maar je zakmes is wel iets vergevingsgezinder in zwaardere omstandigheden.
•    Overige tools. Hoewel het geen echte multitools of Zwitserse zakmessen zijn, zal je ontdekken dat outdoor zakmessen veelzijdiger zijn dan je denkt. Een karabijnhaak, een stuk paracord, een noodfluitje, een firestarter of een kompas: zomaar een greep uit gereedschappen die we wel eens aantreffen op een outdoor zakmes.

Het bovenstaande laat goed zien dat het perfecte outdoor zakmes niet bestaat. Het perfecte mes voor een specifiek iemand bestaat echter wel. Weet jij al welk outdoor zakmes het beste bij jou past, of twijfel je nog? Check het nu in onze outdoor zakmessen shop of neem contact op met één van onze experts. We staan voor je klaar en helpen je graag met het maken van de juiste keuze.

Outdoor zakmessen en roest

De meeste outdoor zakmessen kunnen beter tegen roest dan het gemiddelde keukenmes. Door goed schoonmaken en onderhoud zal je je mes in topconditie houden en kan je er langer van genieten. Hiervoor hebben we 3 tips op een rijtje gezet:

•    Als je de mogelijkheid hebt, maak je mes dan zo snel mogelijk schoon en droog na gebruik. Een nat lemmet kan roesten, zelfs als deze gemaakt is van roestvast staal. Ook vuil of sappen uit de natuur kunnen slecht zijn voor je mes.
•    Goed onderhoud is het halve werk. Heb je je mes een tijdje intensief gebruikt? Smeer de bewegende delen dan in met een paar druppeltjes olie. Door dit iedere keer na een paar maanden te doen blijft je mes gesmeerd lopen. Bovendien wordt vocht door olie verdreven op moeilijk bereikbare plaatsen.
•    Ondanks zorgvuldig schoonmaken en onderhoud kunnen er nog steeds roestplekjes ontstaan op je mes. Je kan een speciaal anti-roest middel gebruiken, maar met een beetje schuurmiddel kom je ook al heel ver. Daarnaast is het slijpen van je lemmet natuurlijk de perfecte manier om roest op de snijkant te verwijderen.

Twijfel je over de juiste manier om je mes te onderhouden? Neem dan contact op met onze experts. We voorzien je graag van het juiste advies waarmee je je mes in topconditie kunt houden.

Bezig met laden...
Even wachten...