Blog

beitel slijpen
11 juli 2024
6 view(s)

Hoe slijp je een beitel?

Een scherpe beitel is onmisbaar voor elke klusser. Of je nu houtbewerking doet, fijne details uitsnijdt of meubels restaureert, met een goed geslepen exemplaar werk je een stuk nauwkeuriger en efficiënter. Maar hoe pak je dat aan, het slijpen van een beitel? In deze blog leggen we je stap voor stap uit hoe je jouw beitels weer vlijmscherp krijgt.
beste koksmes
22 juni 2024
15 view(s)

Wat is het beste koksmes? Top 10 beste messen

Als je een passie hebt voor koken, weet je dat een goed koksmes onmisbaar is in de keuken. Het juiste mes kan je helpen om snel en efficiënt te snijden, hakken en snipperen. Maar met zoveel opties op de markt, hoe weet je welk mes het beste bij jou past? In deze blog bespreken we de kenmerken van een goed koksmes en presenteren we onze top 10 van beste messen voor in de keuken.

houten snijplank onderhouden
11 juni 2024
24 view(s)

Een houten snijplank onderhouden en schoonmaken

Een houten snijplank is een onmisbaar keukengerei voor elke thuiskok. Het biedt een duurzaam, hygiënisch en stijlvol oppervlak om ingrediënten te snijden en te hakken. Maar om ervoor te zorgen dat uw houten snijplank lang meegaat en veilig blijft voor gebruik, is het essentieel om deze goed te onderhouden en schoon te maken. In deze blogpost geven we je handige tips om je houten snijplank schoon te maken.

hout kloven
7 juni 2024
15 view(s)

How to: hout kloven

Hout kloven is een essentieel onderdeel van het stookseizoen, of je nu een gezellige open haard wilt vullen of een efficiënte houtkachel wilt stoken. Met de juiste techniek en uitrusting kan het een veilige en lonende klus zijn. In deze blogpost bespreken we alles wat je moet weten om hout te kloven zoals een pro.

De beste powerbank van 2024
4 juni 2024
54 view(s)

De beste powerbank van 2024

Een lege batterij hoeft niet langer een probleem te zijn voor degene die eropuit trekken. Of je nu een avontuurlijke hiker bent die dagenlang off-grid trekt, een enthousiaste campingganger die 's avonds bij het kampvuur wil genieten van je favoriete muziek of gewoon iemand die graag een Netflix-serie kijkt in de tent na een dag wandelen - met de juiste powerbank blijf je altijd verbonden. Maar wat is nou de beste powerbank? Wij laten het je zien!

soorten messen
29 mei 2024
20 view(s)

Verschillende soorten messen

Een boterham smeren, takken kleinmaken voor een kampvuur of groenten snijden in de keuken: messen zijn onmisbaar in het dagelijks leven. Ze maken klussen makkelijker, besparen tijd en zorgen voor een lekker en veilig resultaat. In deze blog bespreken we de verschillende soorten messen en hun unieke toepassingen. Lees maar mee!

Het kiezen van het juiste lettertype voor gravures
21 mei 2024
9 view(s)

Het kiezen van het juiste lettertype voor gravures

Een gravure geeft een persoonlijk tintje aan elk object, of het nu gaat om een multitool, zaklamp, mes, richtkijker of iets anders. Het zorgt ervoor dat jouw object uniek wordt en een verhaal vertelt. Want een gravure is meer dan alleen een simpele tekst. Het kan een herinnering vereeuwigen, een passie uitdrukken of een speciale gelegenheid markeren. Met de juiste gravure transformeer je een alledaags object in iets extra speciaals. Maar dan moet je wel weten welke lettertype je kiest. Daar gaan wij je bij helpen!

Messen slijpen: alles wat je moet weten
14 mei 2024
105 view(s)

Messen slijpen: alles wat je moet weten

Een scherp mes is essentieel in de keuken, in de schuur, of in de natuur. Of je nu een professionele kok bent of een hobbyist die graag klust of kampeert, het juiste onderhoud van je messen is cruciaal om ze optimaal te laten presteren en langer mee te laten gaan. In deze blog bespreken we alles wat je moet weten over messen slijpen, van de basistechnieken tot geavanceerde methoden.

bushcraft
8 mei 2024
9 view(s)

Wat is bushcraft?

Vergeet de drukte van de alledaagse wereld. Stel je voor dat je diep in de wildernis bent, omringd door eeuwenoude bomen en het fluiten van vogels. De zon schijnt door de bladeren, een frisse wind streelt je gezicht. Je voelt een diepe rust over je komen. Dit is meer dan een wandeling in het park. Dit is bushcraft: de kunst om te overleven en te leven in harmonie met de natuur.

compacte richtkijkers
2 mei 2024
11 view(s)

Richtkijkers voor jacht: compacte en lichte opties

Als jager begrijp je de waarde van mobiliteit en snelheid tijdens het verkennen van de wildernis. Richtkijkers zijn essentieel voor het nauwkeurig richten en schieten, maar dat betekent niet dat ze groot en onhandig hoeven te zijn. Integendeel, in de moderne jachtwereld is er een groeiende vraag naar richtkijkers die compact, lichtgewicht en toch uiterst effectief zijn. Maar welke zijn het meest geschikt voor jouw avonturen? Geen zorgen, wij hebben het voor je uitgezocht.