- Gratis verzonden vanaf € 70,-
- Voor 16:30 uur besteld, vandaag verzonden
- Gratis retour binnen 30 dagen
Een hammes is een lang en dun keukenmes die perfect is voor het snijden van een lekker stuk ham. Het mes heeft een lengte van ongeveer 25 tot 35 centimeter. Met enkele, soepele bewegingen snijd je binnen no time een goed en mooi stuk ham. Het mes doet je misschien denken aan een fileer- of uitbeenmes. Beide hebben ze een heel lang en dun lemmet alleen hebben hammessen een wat platter lemmet. Het lemmet is lang en dun en enigszins flexibel. Hierdoor is het mes goed te sturen bij het snijden. Of je nou een liever bent van Spaanse ham, schouderham, Yorkham, Ibercoham of beenham een hammes mag niet ontbreken in jouw keuken.
Met een hammes kun je in één vloeiende beweging een plak ham of een ander stuk vlees mooi snijden. Je hoeft weinig druk uit te oefenen en de stukjes zijn mooier dan ooit. Door de flexibiliteit van het mes is het lemmet goed te sturen en de lengte heeft als voordeel dat je in één beweging een plak af kan snijden. Dat is prettig bij het snijden van bijvoorbeeld carpaccio of rauwe ham. Gebruik je hiervoor een normaal mes? Dan is de kans aanwezig dat het vlees gaat scheuren en dat is allesbehalve wat je wil.
Met een groot online aanbod aan messen is er voor iedere keuken en iedere klus een perfect mes te vinden. Zo ook voor het snijden van jouw rauwe ham. In ons assortiment vind je topmerken zoals: Victorinox, Due Cigni, Global en Böker. Wanneer je op zoek bent naar die echte Zwitserse kwaliteit in de keuken dan past een Victorinox Ham bakkersmes in etui 36cm perfect bij jou. Het mes heeft een vlijmscherp gekarteld lemmet van 36 centimeter van roestvrij staal en heeft een heft van zwart Fibrox. Erg onderhoudsvriendelijk!
Wil je een mes dat zeer hygiënisch is in gebruik? Omdat je bijvoorbeeld in de horeca werkt? Dan is de Global G22 Brood/Ham-mes 20 cm voor linkshandigen precies wat je zoekt. Het mes is namelijk vervaardigd uit één stuk cromova staal en het heft is voorzien van antislip waardoor het ook nog eens prettig in de hand ligt. Erg handig!
Wanneer je investeert in goede keukenmessen is het belangrijk dat je ze goed onderhoudt. Naast het juist opbergen van de messen is het ook noodzakelijk om de messen vlijmscherp te houden. Maar hoe houd je een hammes scherp? Wij leggen het je uit!
Het scherp houden van een mes begint al bij het schoonmaken ervan. Was daarom altijd jouw mes na gebruik direct af en probeer zo veel mogelijk contact met etensresten te vermijden. Maak je mes schoon met een normale spons, een beetje afwasmiddel en water. Gebruik geen metalen spons, hiermee beschadig je de rand van het lemmet. Laat het mes ook nooit weken in het water, hierdoor kunnen er roestplekken ontstaan. Klaar met schoonmaken? Dan droog je het mes af met een zachte doek.
Naast het schoonmaken is het belangrijk om je mes eens in de zoveel tijd te slijpen. Voor hammessen wordt het gebruik van een aanzetstaal aanbevolen. Hoe dat in zijn werk gaat? Heel eenvoudig. Het mes haal je met een vloeiende beweging langs het aanzetstaal. Het deel van het lemmet dat het dichtste tegen het heft aan ligt, leg je schuin op het uiteinde van het aanzetstaal. Vervolgens ga je met een lichte druk op het mes langzaam richting het heft van het aanzetstaal terwijl het mes zelf van heft naar de punt van het mes naar beneden gaat. Wanneer één kant van het mes geslepen is veeg je het aanzetstaal af en doe je hetzelfde met de andere kant van het mes.
Met het grootste aanbod en de scherpste prijzen ben je bij Messen.nl aan het juiste adres voor het kopen van hammessen. En wist je dat je de messen ook kunt laten graveren? Zo heb je voor altijd een unieke en persoonlijke herinnering. Naam, datum of logo: alles kan! Koop nu het perfecte hammes en geniet van een optimale snijbeleving.