Schilmessen

Schilmessen zijn het meest gebruikte hulpmiddel in de keuken. We noemen ze ook wel de alleskunner. Schilmessen zijn als glad mes verkrijgbaar, handig voor het schillen van bijvoorbeeld aardappelen. En ook met een kartel, handig voor het doorsnijden van tomaten en ander groente of fruit.

Van laag naar hoog sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Van laag naar hoog sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Schilmessen

De meeste mensen denken niet direct aan schilmessen wanneer ze keukengerei kopen. Een paar handige schilmesjes met een plastic handvat voldoen meestal redelijk, maar leveren soms wel ergernissen op. Je zal dan ook merken dat je met een goed schilmes al je schilwerkzaamheden een stuk vereenvoudigt en versneld.
Schilmessen kopen doe je in de online schilmessen shop van Messen.nl. Hier vind je altijd het grootste assortiment met goede schilmessen, passend bij jouw voorkeur.

Hoe herken je een goed schilmes?

Wanneer je iets meer wilt dan een standaard schilmesje met een plastic handvat kan je ervoor kiezen om een professioneel schilmesje in huis te halen. Naast schilmes worden deze ook wel officemes of tourneermes genoemd. Hierbij kan je letten op een aantal dingen:

•    Hoe ziet het handvat eruit? Bestaat het schilmes uit één stuk staal, of zit er een apart handvat aan? Een antislip handvat kan erg handig zijn. Messen die uit één stuk staal vervaardigd zijn, ogen erg mooi en zijn vaak heel robuust.
•    Hoe is de punt gevormd? Kan je er makkelijk rotte plekjes mee verwijderen, of is het mes alleen geschikt om mee te schillen?
•    Wat is de lengte van het lemmet? Met name doorgewinterde kampeerders en buitensporters willen nog wel eens schilmesjes kopen met een langer lemmet. Deze zijn makkelijk mee te nemen en bieden veel mogelijkheden om eten te snijden of te schillen. Soms worden deze ook geleverd met een bijbehorend foedraal om het mes in op te bergen.
•    Wat is je budget? Een goedkoop schilmes koop je al voor een paar euro. Dan is het prima om alleen mee te schillen. Soms kan dit mesje nog wel eens uitschieten. Wil je wat meer snijwerk verrichten, wat nauwkeuriger schillen en een betrouwbaarder mesje hebben? Dan kan je voor een tientje al een heel aardig schilmesje halen. Ben je een professionele chef of fanatieke amateurkok? Voor een paar tientjes meer haal je een mesje van topkwaliteit in huis waar je jarenlang van zult genieten.

Zijn er ook dunschillers, accessoires en sets verkrijgbaar?

Een schilmesje is redelijk veelzijdig en wordt niet alleen gebruikt bij het schillen, maar ook bij het garneren, wegsnijden van rotte plekjes of andere snijwerkzaamheden. Naast het schilmesje zijn er nog enkele andere keukengereedschappen waarmee je je mogelijkheden verder uitbreidt. Wat dacht je van:

•    Dunschillers waarmee je razendsnel aardappels, wortels of andere ingrediënten schilt;
•    Cadeausets met één of meerdere schilmessen en dunschillers;
•    Speciale schilmesjes, bijvoorbeeld om asperges of tomaten mee te schillen;
•    Aanzetstalen, slijpstaven of andere onderhoudsmiddelen voor je messen;

Ook wanneer het gaat om schilmessen, tourneermessen, garneringsmesjes, officemessen of accessoires doen we er alles aan om zo volledig mogelijk te zijn. Schilaccessoires, slijpsystemen en andere hulpmiddelen voor schillen en snijden haal je dus ook bij Messen.nl!

Het schilmes als stijlobject

Van alle messen wordt zeker het schilmes nogal eens gekozen vanwege het stijlvolle uiterlijk. Voorbeelden hiervan zijn schilmessen van Opinel en Laguiole messen die als schilmes worden gebruikt. Ook de Classic lijn van Böker of de Molenmesjes van Robert Herder doen het erg goed als stijlobject. Tot slot hebben veel zakmesfabrikanten als Victorinox of Spyderco een of meerdere stijlvolle schilmessen in hun collectie.
Wat je ook zoekt, bij Messen.nl vind je genoeg mooie schilmessen. Leuk om zelf te hebben, maar nóg leuker om cadeau te geven. Met een stijlvolle geschenkdoos met één of meerdere schilmesjes geef je gegarandeerd een nuttig en origineel cadeau.
Weet je niet welk schilmes je in huis wilt halen of welke set je aan iemand wilt geven? Klop dan eens aan bij onze experts via de mail of de telefoon. Zij staan voor je klaar met een antwoord op al je vragen en helpen je graag bij het maken van de beste keuze!

Bezig met laden...
Even wachten...