Hakmessen

Veel groentemessen zien eruit als een hakmes: Ze hebben veelal een ronder snijvlak dan normale messen. Dit ronde snijvlak zorgt ervoor dat je het mes kan laten ‘wiegen ’over de te snijden groente. Een hakmes, of hakbijl zijn er in veel groottes en vormen. Ze zijn geschikt voor het hakken van grote stukken vlees, voor grote, stevige soorten groenten, maar ook voor fijnere groente en zelfs voor fruit. Een slim keukenmes dus! Iedere professionele of hobby kok heeft een hakmes in zijn keukenlade of messentas. Bij Messen.nl vind je al een geschikt hakmes voor 15 euro. Een hakmes van het merk Brute Forged doet zijn naam eer aan en heeft een stoer uiterlijk en is voor veel doeleinden geschikt. Deze hakbijl is ook te bestellen in een decoratieve geschenkverpakking. Global Gs5 is bij Messen.nl te bestellen in verschillende formaten, zodat dit mes, behalve voor het grovere werk, ook geschikt is voor het snipperen van een uitje. Sommige hakmessen zijn vervaardigd met twee handvatten, zodat je een optimale grip hebt op je door te snijden vlees of groente.

Van laag naar hoog sorteren

Van laag naar hoog sorteren

Hakmessen

Een goed hakmes is onmisbaar voor iedere kok of hobbyist. Met een hakmes hak je moeiteloos door botten, maar kan je ook eenvoudig vlees portioneren of harde groenten snijden. Hakmessen kopen doe je in de online hakmessen shop van Messen.nl. Hier kies je altijd uit een groot aanbod van de beste merken.

Hoe werkt een hakmes?

Over het algemeen is het hakmes een zwaar mes. Het lemmet is bijna altijd rechthoekig en heeft een groot oppervlak. Het lemmet is niet zo scherp als dat van andere messen en ook een stuk dikker. Dit maakt het hakmes duurzamer en minder gevoelig voor breuken. Door het grote gewicht en de vorm van het lemmet kan je met het hakmes eenvoudig botten klieven of harde groenten snijden. Ook grote stukken vlees snijden is erg eenvoudig.
Veel mensen denken dat een hakmes alleen wordt gebruikt om botten te hakken, maar niets is minder waar. Een hakmes komt vaker van pas dan je denkt. Bij de volgende toepassingen is een hakmes erg geschikt:
●    Hakken en kloven van botten;
●    Snijden en portioneren van half bevroren vlees;
●    Het snijden van harde of grote groenten, zoals pompoenen, meloenen of diverse koolsoorten;
●    Platslaan van ingrediënten, zoals knoflook of ui;
●    “Vervoeren” van grote hoeveelheden ingrediënten op het lemmet, dat erg groot is;

Zoals je ziet is de hoeveelheid toepassingen van een hakmes erg groot. Niet voor niets is het hakmes al jarenlang populair in keukens en restaurants over de hele wereld.

Bij Messen.nl vind je altijd een groot assortiment hakmessen van bekende merken als Brute Forged, Global, Homeij, Fox of Victorinox. Stuk voor stuk topmerken waar duizenden chefs al jarenlang op vertrouwen. Wat voor hakmes je dus ook zoekt, hakmessen kopen doe je bij Messen.nl!

Wat is het verschil tussen een hakmes en een Nakiri mes of Chinees koksmes?

Hakmessen lijken qua vorm veel op Japanse Nakiri messen of een Chinees koksmes. Ze zijn echter niet hetzelfde! Je ziet het verschil aan de dikte van het lemmet, maar ook aan de vorm van het lemmet. Een hakmes is bijna altijd rechthoekig. Een Nakiri en een Chinees koksmes zijn dit meestal niet en hebben vaak een afgeronde punt. Daarnaast hebben de Nakiri en het Chinees koksmes een veel dunner lemmet.

Het belangrijkste om te weten is dat een hakmes gemaakt is om mee te hakken. Je kan er wel mee snijden, maar het mes is veel minder scherp dan andere messen en daarom veel minder geschikt om te snijden.
Het omgekeerde is ook van toepassing: Nakiri’s of Chinese koksmessen zijn meestal niet geschikt om mee te hakken. Deze messen kunnen net als andere niet-hakmessen beschadigen wanneer je ze gebruikt om mee te hakken. In dat geval moet je het mes opnieuw slijpen voordat het weer goed functioneert. Soms kunnen de messen zelfs breken of zover beschadigen dat het mes onbruikbaar is. De Nakiri is perfect voor flinterdun snijden. Het Cinees koksmes wordt als universeel koksmes gebruikt.

Let dus op wat je in huis haalt en dat je je messen op de juiste manier gebruikt. Wil je eten kunnen hakken en gebruik maken van alle voordelen van een hakmes? Haal dan een goed hakmes in huis in onze online hakmessen shop. Alle hakmessen die hier te koop zijn, zijn ook daadwerkelijk geschikt om mee te hakken.

Waarom hakmessen kopen bij Messen.nl?

Bij Messen.nl kies je altijd uit een groot assortiment van messen, waaronder hakmessen. We verkopen de beste merken, gemaakt door topfabrikanten uit heel de wereld. Wanneer je bij ons je mes koopt ben je zeker van een aantal zaken:
●    Er is altijd een grote hoeveelheid producten uit voorraad leverbaar. Bestel je deze voor 17:00, dan kan je er morgen al gebruik van maken!
●    Onze experts staan altijd klaar met onafhankelijk advies, zodat je de juiste aankoop kunt maken. Twijfel je over een aankoop of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op via de mail of telefoon!
●    We hebben altijd een hakmes voor iedereen. Een budgettopper? Een hakmes dat niet misstaatin een Michelinrestaurant? Een hakmes met een goede prijs-/kwaliteitverhouding of een hakmes dat deel uitmaakt van een messenset? Wat je ook zoekt: bij Messen.nl slaag je altijd!

Een goed hakmes is een genot om mee te werken en zal je jarenlang plezier opleveren. Weet jij al welk hakmes je in de keuken wilt hebben? Bekijk nu het volledige aanbod in onze online hakmessen shop!

Bezig met laden...
Even wachten...