Santokumessen

Een santokumes hoort thuis in de standaard uitrusting van een keuken. Of je nu een koksmes, keukenmes of santokumes neemt. De voorkeur is aan jou. In het aanbod santokumessen heb je voldoende keus om een mooi mes uit te zoeken welke past binnen jouw budget.

Van laag naar hoog sorteren
  1. 01
  2. 02

Van laag naar hoog sorteren
  1. 01
  2. 02

Santokumessen

Een santokumes is al jarenlang erg populair onder Nederlandse chefs, amateurkoks en iedereen die wel eens in de keuken staat. In de santokumessen shop van Messen.nl vind je een groot aanbod van kwalitatief goede santoku’s. Bovendien vind je bij ons een keuze voor ieder budget. Santokumessen kopen doe je dus bij Messen.nl!

Wat is het verschil tussen een santokumes en een keukenmes?

De meeste mensen herkennen een santokumes aan de kuiltjes die zijn aangebracht in het lemmet. De kuiltjes voorkomen dat ingrediënten aan het lemmet kleven. Hoewel veel santokumessen inderdaad kuiltjes in het lemmet hebben, is dit niet de onderscheidende eigenschap.
Wat is dan wel het echte verschil tussen een santoku en een normaal koksmes?

Een santokumes herken je aan een aantal zaken:

•    Het lemmet van een santokumes loopt pas aan het einde af in een punt. Hierbij blijft de snijkant vaak horizontaal en loopt de bovenkant af. Bij een Westers koksmes loopt het lemmet meer geleidelijk af in een punt. Ook loopt de snijkant af, terwijl juist de bovenkant horizontaal blijft;
•    Een santokumes is vaak net iets korter dan een normaal koksmes en ook iets lichter;
•    Met een santokumes gebruik je een andere snijtechniek, waarbij het mes bij iedere snijbeweging het contact met de snijplank verliest;
•    Van oudsher worden voor santokumessen andere soorten staal gebruikt. Deze zijn vaak iets harder en scherper dan bij westerse messen. Dit zorgt voor soepele snijbewegingen, maar vereist wel een andere techniek.

De snijtechniek maar ook de vorm van een santokumes is bij veel mensen erg geliefd. Of je een santokumes fijner vindt dan een westers koksmes hangt af van je persoonlijke voorkeur of het ingrediënt dat je snijdt. De meeste koks zullen dan ook beschikken over zowel een santokumes als over een universeel koksmes.
Waarop letten bij de aankoop van een santokumes?

Bij het kopen van een santokumes zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten:

•    Ten eerste, wat is je budget? In onze shop vind je betaalbare santoku’s, maar ook santoku’s van topmerken. Opzoek naar een scherpe deal? Vaak kan je met een volledige messenset in verhouding een goedkoop santokumes in huis halen!
•    De tweede keuze is voor het type staal. Santokumessen worden vaak gemaakt van gehard staal en er zijn ook veel RVS-uitvoeringen. Echter, je kan ook voor een bijzondere uitvoering kiezen, zoals een damast santokumes. Dit is afhankelijk van je voorkeur.
•    Er is nog een keuze die te maken heeft met je lemmet. Ga je voor kuiltjes, of toch niet? Let op: zelfs wanneer je kuiltjes hebt zullen er nog ingrediënten blijven kleven. Met name flinterdun gesneden ingrediënten willen nog wel eens aan je lemmet blijven plakken.
•    Verder. Wil je wel of geen handvat? Dit is afhankelijk van je eigen voorkeur. Een handvat kan antislip zijn en meer veiligheid bieden. Een massief stuk staal kan duurzamer zijn en mooier ogen. Wat je voorkeur ook is, bij ons is er genoeg te kiezen.
•    Tot slot: wat vind je mooi en voor wie is het? We hebben santokumessen met een houten handvat, santokumessen uit één stuk staal en santokumessen met een mooie versiering. Ook hebben we luxe geschenksets om een santoku cadeau te geven.

Wat je ook zoekt, bij Messen.nl is het aanbod groot genoeg, zodat iedereen zijn of haar perfecte santoku kan vinden.

Je beleeft jarenlang plezier in de keuken als je een goed santokumes hebt. We kunnen ons voorstellen dat je hierbij niet over één nacht ijs gaat en de beste keuze wilt maken. Daarom kan je bij Messen.nl altijd terecht bij experts die al je vragen over santokumessen kunnen beantwoorden en merkonafhankelijk advies geven.

Weet jij al welk santokumes je wilt? Check het nu op Messen.nl!

Bezig met laden...
Even wachten...