Magazijnmessen

Het magazijn is één van de plekken buiten de keuken waar messen het nog steeds erg goed doen als het gaat om professioneel gebruik. Waarschijnlijk sta je er niet eens bij stil, maar als logistiek medewerker vertrouw je waarschijnlijk dag-in-dag-uit op een degelijk magazijn mes.

Van laag naar hoog sorteren

Van laag naar hoog sorteren

Magazijnmessen, waarop letten?

Een magazijnmes is een magazijnmes. Simpel toch? Of toch niet? Zelfs in de wereld van magazijnmessen is er immers genoeg keuze. We zetten kort een aantal opties voor je op een rijtje:

•    Veiligheidsmessen. Deze worden ook wel gut hooks genoemd of J hook messen en ontlenen hun naam aan de vorm van het mes. Het lemmet zit hierbij goed afgeschermd tussen het kunststof van het mes, waardoor je altijd veilig werkt. Het enige nadeel van deze messen is dat je soms een beetje meer ruimte nodig hebt om te snijden vanwege de locatie van het lemmet.
•    ‘Normale’ werkmessen, reddingsmessen of magazijnmessen. Deze worden soms uitgevoerd met een (gedeeltelijk) gekarteld lemmet om de functionaliteit te vergroten. Ook zijn er de bekende ‘uitschuifbare’ varianten met breekmesjes.
•    Vaste messen en zakmessen. Deze lijken het meest op normale vaste messen of zakmessen, maar dan voor in het magazijn. Let erop dat je, als je voor een zakmes gaat, een mes kiest dat handig en snel te openen is. Een foedraal of meshouder met riemclip is natuurlijk onmisbaar wanneer je kiest voor een vast mes.
•    Messen met een clip of met een koord. Handig wanneer je je magazijnmes niet wilt laten slingeren, maar wanneer je ook niet de hele tijd naar je broekzak wilt hoeven grijpen wanneer je je mes nodig hebt.

De bovenstaande messen vormen een selectie uit het volledige assortiment. Zo kan je ook voor diverse accessoires bij ons terecht, van reservemesjes en foedralen tot aan handig messentassen of slijpsystemen om je magazijnmes in topconditie te houden.
Welk magazijnmes is jouw favoriet? Bestel nu via Messen.nl en maak morgen al gebruik van je nieuwe aanwinst! Twijfel je nog over de juiste keuze of zit je met een andere vraag? Neem even contact op met één van onze mensen via de mail of telefoon. We helpen je graag op weg met onafhankelijk advies.

Veiligheid en magazijnmessen

Op een kok na is iemand die in een magazijn werkt misschien wel degene die het mes het meeste gebruikt op een dag. Het is dan natuurlijk van groot belang om veilig te werk te gaan. Hoewel ongelukken met magazijnmesjes vaak niet heel serieus zijn, wil je het risico niet lopen dat er toch iets ergs gebeurt. Bovendien is het toch altijd nét een vervelende onderbreking van je werkdag. We geven je graag 3 tips om zo veilig mogelijk te werken:

1.    Berg je magazijnmes altijd veilig op. Wil je deze altijd bij de hand hebben? Een foedraal of bevestiging met een riemclip doet wonderen. Rondslingerende messen kunnen voor problemen zorgen.
2.    Zorg ervoor dat je mes goed opgeborgen zit in je foedraal. Zeker voor vaste messen die je niet in kunt klappen is dit een aanrader. Je wilt natuurlijk niet dat je gereedschap tijdens het werken uit je foedraal valt.
3.    Gebruik een veiligheidsmes voor extra veiligheid. Hierbij zit het lemmet verscholen in een inkeping, waardoor het praktisch onmogelijk wordt om je vinger te snijden. Het nadeel is dat je door de inkeping soms niet overal even eenvoudig bij kunt, al wordt hier bij de meeste veiligheidsmessen rekening mee gehouden door een zo smal mogelijke kunststof punt te gebruiken.

Bezig met laden...
Even wachten...