Nekmessen

Dichtbij de hand maar toch onopvallend: dat is de omschrijving van een nekmes. De messen zijn gemaakt uit één stuk en hierdoor erg sterk door een ontbrekend scharnier of vergrendelpunt. Nekmessen kopen doe je in onze online shop, waar je kiest uit een ruime selectie van deze handige en betrouwbare messen.

Van laag naar hoog sorteren
  1. 01
  2. 02

Van laag naar hoog sorteren
  1. 01
  2. 02

Wat is een nekmes precies?

Een nekmes is een mes met een vast lemmet en is ontworpen om met een koord aan de hals te worden gedragen. Oorspronkelijk zijn de messen ontwikkeld vanuit het oogpunt van zelfverdediging, maar tegenwoordig worden ze vooral gebruikt als een handig stukje gereedschap dat je altijd binnen handbereik hebt.

Waarom een nekmes kopen? De voordelen van een nekmes uitgelegd.

Wanneer je nog nooit een nekmes in je bezit hebt gehad, twijfel je misschien over het nut van zo’n mes. Daarom hebben we een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet:
•    Doordat het mes aan een koord om je hals zit, heb je het altijd bij de hand. Dit is vanuit zelfverdedigingsperspectief natuurlijk erg logisch. Tegenwoordig komt het ook erg goed van pas tijdens klussen, de jacht, kamperen of survivallen. Het zorgt ervoor dat je je handen en broekzak vrij kunt houden en tóch altijd een mes bij de hand hebt.
•    Het mes heeft een vast lemmet en geen bewegende onderdelen. Dit zorgt ervoor dat het mes een duurzamere constructie heeft dan veel inklapbare messen. In de praktijk betekent dit een mes dat niet in kan klappen en minder snel kapot zal gaan.
•    De meeste nekmessen zijn vrij klein en onopvallend. Bij een enkelsnijdend nekmes is het bovendien bijna altijd toegestaan om deze in het openbaar te dragen.

Zoals je ziet heeft een nekmes meer voordelen dan je denkt. De volgende stap is dan ook: het kiezen van een nekmes.

Nekmes kopen, waarop letten?

Overweeg je om een nekmes te kopen maar weet je niet goed welke het beste bij je past? Let dan op de onderstaande punten:
•    Het nekmes is het enige mes waarbij het koord zo’n grote rol speelt. Een leren veter, een synthetisch koord, een paracord of toch een balletjesketting zoals je die wel eens ziet aan een dog tag? Jij mag het zeggen, want er valt van alles te kiezen. Ga je het koord direct op je huid dragen, omdat je het bijvoorbeeld onder je shirt verstopt? Houd hierbij dan rekening met je materiaalkeuze. Een goed koord voorkomt dan dat het plakkerig aanvoelt of gaat schuren op je huid.
•    Vaak is het lemmet kort en redelijk breed. Wil je ook wat preciezere klusjes uit kunnen voeren? Zoek dan naar een wat dunner lemmet voor je mes.
•    Het handvat en de foedraal zijn ook belangrijk. Het idee van een nekmes is dat deze snel voorhanden is, wat betekent dat het handvat en de foedraal hier ook aan bij moeten dragen. Een ergonomische handgreep en een goed foedraal helpen hierbij en maken het eenvoudig om je mes te pakken.
Naast de bovenstaande eigenschappen zijn er nog een paar dingen waar je op kunt letten. Natuurlijk is er qua budget heel veel te kiezen, afhankelijk van je wensen en je eisen. Daarnaast zijn sommige nekmessen uitgerust met wat handige extra’s, zoals een flessenopener. Tot slot zijn er ook nog varianten op het nekmes verkrijgbaar, zoals een mini nekbijl. Leuk, maar ook handig en bovendien erg origineel.

Weet jij al welk nekmes het beste bij je past? Haal deze nu in de online nekmessen shop van Messen.nl. Twijfel je nog over je keuze? Neem dan contact op met onze experts. We voorzien je graag van het beste, onafhankelijke advies.

Bezig met laden...
Even wachten...