Laarsmessen

Laarsmessen kopen doe je in de laarsmessen shop van Messen.nl, waar je een groot aanbod vindt van laarsmessen en foedralen. Een laarsmes in je laars, aan de buitenkant, of toch aan je riem? Jij mag het zeggen, want het kan allemaal.

Van laag naar hoog sorteren

Van laag naar hoog sorteren

Wat is een laarsmes?

De naam laarsmes zegt het eigenlijk al: het is een mes dat bedoeld is om in of aan je laars te dragen. De messen worden traditiegetrouw gebruikt door militairen, die het gebruiken als back-up voor hun normale mes.

Het laarsmes heeft een aantal kenmerken:
•    Het is een mes met een vast lemmet dat in een foedraal wordt gedragen.
•    De messen zijn vaak erg klein. De belangrijkste reden hiervoor is dat het mes in de schoen gedragen moet kunnen worden, maar ook dat het niet op moet vallen.
•    Het foedraal is vaak van kunststof. Als het foedraal aan of in je laars bevestigd is, krijgt het meer te verduren van vocht en vuil, waardoor leer een minder geschikte optie is. Uiteraard is het ook mogelijk om een laarsmes aan je riem of broek te dragen.

Welke merken laarsmessen zijn er?

Bij Messen.nl vind je een ruim assortiment dat bestaat uit verschillende merken. Bekende voorbeelden hiervan zijn Cold Steel, MTech, United Cutlery en Joker. De eerste drie maken vooral stoere en functionele laarsmessen. Joker onderscheidt zich door in het ontwerp te kiezen voor stijlvolle houtelementen en een luxe afwerking.

Het grote aanbod van merken zorgt er ook voor dat je veel keuze hebt qua budget. Je vindt namelijk zowel topkwaliteit laarsmessen die ook door militairen worden gebruikt, als betaalbare instapmodellen van een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding.

Wat je verder moet weten over een laarsmes

Overweeg je om een laarsmes te kopen, dan hebben we hier een aantal tips voor je:
•    Een laarsmes is één van de messen waar het foedraal minstens net zo belangrijk is als het mes zelf. Dit geldt vooral als je het in je schoen gaat dragen. Een goed foedraal voorkomt blaren, is onopvallend en zal je mes altijd veilig bewaren. Vaak is een klein, kunststof foedraal een goede keuze.
•    Net als het foedraal speelt ook het handvat een belangrijke rol. Je moet immers snel je mes kunnen pakken. Veel handvaten zijn daarom van speciale materialen gemaakt, of in een bepaalde vorm. Hierdoor zijn ze ergonomisch en eenvoudiger te trekken.
•    De meeste laarsmessen hebben een spearpoint lemmet. Dit is vanwege historische redenen, maar ook omdat het vaak kleine, compacte messen zijn. Het lemmet is over het algemeen glad, al bestaan er enkele uitvoeringen met een kartel.
•    Omdat laarsmessen tegenwoordig niet alleen meer in de laars, maar ook aan een koord of aan de riem worden gedragen, wordt er naast functionaliteit ook aandacht besteed aan het uiterlijk. Ben je op zoek naar een stijlvol mes? Dan is een laarsmes zeker een optie.
•    Het lemmet is vaak voorzien van een bloedgleuf. Deze naam betekent waarschijnlijk niet wat je denkt. De gleuven zorgen ervoor dat het mes lichter wordt zonder dat het zijn kracht verliest.
•    Let op: sommige laarsmessen hebben twee snijkanten. Deze mag je wel bezitten, maar officieel niet bij je dragen. Een kartel op de rug geldt hierbij ook als snijkant.
Met de bovenstaande tips kan je goed geïnformeerd op zoek naar een laarsmes dat bij je past. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze experts. We voorzien je graag van het beste, onafhankelijke advies.

Bezig met laden...
Even wachten...