Tormek T-4 Natslijpmachine

Tormek T-4 Original Waterslijpmachine

Tormek T-4 Original Waterslijpmachine

€ 493,12
Direct leverbaar
 • Boven € 70,- gratis verzending binnen Nederland en België
 • Betalen op rekening of online met:
 • Betaalmethodes
 • Hulp nodig? Bel ons op +31 (0)85-0710001

Tormek T-4 Original Waterslijpmachine - De basis voor het op professionele wijze slijpen van messen, scharen, bijlen, gutsen, met de Tormek T-4 heb je de beschikking over een hoogwaardige machine, die ideaal is voor thuis en voor hobbyisten. De T-4 is een upgrade van het T-3-model, dat precisie en stabiliteit naar een hoger niveau tilt. Cruciale functies, zoals de motor en de as zijn aangebracht in de bovenkant van gegoten zink.

Het geheim is de langzaam draaiende slijpsteen, welke door een waterbad loopt. De slijpsteen maakt twee omwentelingen per minuut. Dit langzaam draaien heeft een aantal voordelen, messen en gereedschappen worden niet heet tijdens het slijpen. Daardoor is hardheid verliezen hiermee uitgesloten. Tijdens het slijpen zijn er geen vonken, waardoor de Tormek T4 ook in brandgevaarlijke omgevingen gebruikt kan worden. Doordat het slijpen beheerst gaat, wordt er ook geen overbodig materiaal van het te slijpen werkstuk afgenomen, waardoor messen en gereedschappen langer mee gaan.

Het beste slijpresultaat wordt verkregen indien er altijd onder de zelfde slijphoek wordt geslepen. Voor de Tormek T4 zijn vele hulpstukken te koop om altijd onder de zelfde slijphoek te slijpen. Zo zijn er hulpstukken voor grote messen, kleine messen, scharen, boren, bijlen, machineschaafbeitels, houtbeitels, gutsen, profielmessen, etc. Voor het bepalen van de juiste slijphoek, wordt bij deze T4 waterslijpmachine, een WM 200 hoekmeter mee geleverd.

Net als de grotere modellen is de T-4 voorzien van de originele Tormek slijpsteen. De steen is een 200 grit slijpsteen met een diameter van 200 mm en een werkbreedte van 40 mm, welke in een kunststof behuizing is gebouwd. Hij weegt 7,4 kilogram en wordt aangedreven door een 200 watt, 230 volt elektromotor.  Deze steen combineert efficiënte verwijdering van staal, gladde afwerking van het oppervlak en een lange levensduur. Met de bijgeleverde gradatiesteen kunt u het oppervlak van de slijpsteen wijzigen van een 220 korrel- naar een 1000 korrel-oppervlak, zodat u twee slijpopties hebt in één steen. Met de aangepaste slijpsteen wordt de snede zeer scherp.

Om het snijvlak spiegelend glad en vlijmscherp af te werken is de Tormek 4 uitgerust met een lederen polijstschijf.

De T-4 is zeer geschikt om beitels, messen, scharen en ander klein gereedschap, zoals houtsnijgereedschap, te slijpen. Deze machine kan ook voor draaigereedschap en boorbits gebruikt worden, maar voor schaafijzers en profielmessen raden we één van de grotere Tormek-machines aan. Houd er rekening mee dat sommige modellen van de gutsen niet met de SVD-186 gewet kunnen worden wegens de compacte vorm van de T-4. Deze gutsen kunnen gewet worden uit de losse hand.

De motor kan elke keer maximaal 30 minuten continu worden gebruikt. Dit is gewoonlijk meer dan voldoende voor huishoudelijk gebruik, maar als je meer slijpwerk hebt, dan raden we je aan om ook eens naar de grotere Tormek-machines te kijken, die continu kunnen draaien.

De Tormek T-4 wordt geleverd met de SP-650 gradatiesteen, de WM-200 hoekinstelmal, PA-70 wetpasta, de EM-15 Edge Marker en het Tormek-handboek over slijpen. Configureer de T-4 met de slijpmallen van jouw keuze, afhankelijk van het gereedschap dat je wilt slijpen (worden afzonderlijk verkocht). De nieuwe EM-15 Edge Marker is een hoogwaardige permanente markeerstift om de afschuining te kleuren bij het instellen van de snijhoek.

Met nieuwe garantie van 8 jaar (5+3), van toepassing op alle Tormek T-4 Original met een aankoopdatum van 1 december 2020 of later. (Ongeacht wat er op de verpakking staat). Wanneer gebruikt voor commerciële, industriële of educatieve doeleinden is de T-4 garantie nog steeds 2 jaar.

Samenvatting T4:

 • Werkt op 230 volt wisselspanning
 • Vermogen 200 watt
 • Slijpsteen: Originele Tormek slijpsteen, Aluminium oxide, ∅ 200×40 mm, 120 t/min, Koppel 8,4 Nm
 • Lederen afwetschijf: ∅ 145×26 mm
 • As: As, rondellen en moer in roestvrij staal. EzyLock in komposiet
 • Behuizing: Slagvast ABS kunststof met een gegoten verzinkte universele steun
 • Motor: Industriële monofasemotor, 120 W (invoer) 230 V, 50 Hz, Gebruik 30 min/uur, Onderhoudsvrij, Stille motor, 54 dB, 10.000 draaiuren
Specificaties
MerkTormek
Artikelnummer27404
EAN7392485020042
Geschikt voorAlle soorten messen, Beitels, Bijlen, Scharen
Aantal instelbare slijphoekenTraploos
Gebruiken met waterJa
Gewicht (gram)7400
Afmetingen product (cm)23 x 20 x 26
Breedte (cm)23
Hoogte (cm)26
PolijstenJa
MeegeleverdSP-650 gradatiesteen, WM-200 hoekinstelmal, PA-70 wetpasta, EM-15 Edge Marker, Tormek-handboek
ExtraExcellente Service
Garantie5 jaar op materiaal- en/of fabricagefouten, +3 jaar na online registratie - Indien de machine gebruikt wordt voor commerciële, industriële of educatieve doeleinden, bedraagt de garantieperiode voor de T-4 2 jaar.
Schrijf je eigen review
Je beoordeeld: Tormek T-4 Original Waterslijpmachine
Jouw rating