Tormek SJ-200 Japanse Watersteen

Tormek SJ-200 Japanse Watersteen

Tormek SJ-200 Japanse Watersteen

€ 227,91
Direct leverbaar
  • Boven € 70,- gratis verzending binnen Nederland en België
  • Betalen op rekening of online met:
  • Betaalmethodes
  • Hulp nodig? Bel ons op +31 (0)85-0710001

Tormek SJ-200 Japanse Watersteen - Deze Japanse Watersteen met een korrel van 4000 zorgt voor een spiegelgladde afwerking, vrijwel zonder waarneembare markeringen. De fijne oppervlakte polijst de rand en creëert het ultieme glanzende oppervlakte. Als je op zoek bent naar een vlijmscherp resultaat, is dit de steen voor jou!

Deze watersteen blinkt uit in het slijpen van handgereedschap zoals houtsnijgereedschap, messen, scharen, schaafijzers en houtbeitels, waarbij bijna geen staal verwijderd hoeft te worden, maar juist een superieure afwerking gewenst is.

Door zijn unieke samenstelling heeft de steen een lange levensduur. Het oppervlak dat de Japanse Watersteen creëert is zo fijn, dat we niet aanraden om dit vervolgens nog met de lederen wetschijf te wetten.

Je dient het oppervlak van de steen vrij te houden van staaldeeltjes door er ongeveer elke minuut even overheen te gaan met de fijne zijde van de SP-650 gradatiesteen. De grove kant van de gradatiesteen moet je niet op de Japanse Watersteen toepassen.

De SJ-200 is geschikt voor de Tormek T-4 en oudere Tormek-modellen met een slijpsteendiameter van 200 mm.

Omdat deze steen bedoeld is om een heel fijn oppervlak te creëren, is hij niet zo geschikt voor het verwijderen van staal en kan hij niet gebruikt worden voor het vormen van gereedschappen. Wij maken verschil tussen het vormen en het slijpen van gereedschap. Tijdens het vormen verwijder je staal om de door jouw gewenste vorm en snijhoek te creëren. Tijdens het slijpen wordt een bestaande vorm slechts licht bijgeslepen om de scherpte van het gereedschap te verbeteren.

Specificaties
MerkTormek
Artikelnummer27951
EAN7392485001225
Geschikt voorAlle soorten messen, Beitels, Scharen
Gebruiken met waterNee
Korrel grootte4000
Schrijf je eigen review
Je beoordeeld: Tormek SJ-200 Japanse Watersteen
Jouw rating