Tormek SP-650 Gradatiesteen

Tormek SP-650 Gradatiesteen

Tormek SP-650 Gradatiesteen

€ 31,65
Direct leverbaar
  • Boven € 70,- gratis verzending binnen Nederland en België
  • Betalen op rekening of online met:
  • Betaalmethodes
  • Hulp nodig? Bel ons op +31 (0)85-0710001

Tormek SP-650 Gradatiesteen - Gebruik de gradatiesteen SP-650 om de korrelgrootte van de originele Tormek slijpsteen te veranderen voor een fijner slijpoppervlak. De andere kant van de gradatiesteen wordt gebruikt om de slijpsteen te onderhouden; om nieuwe schuurkorrels naar de oppervlakte te brengen voor effectief slijpen.

De originele Tormek slijpsteen is zo ontworpen dat hij kan worden behandeld met de gradatiesteen en geschikt kan worden gemaakt voor snel slijpen of fijnslijpen. Dit heeft duidelijke voordelen. Zodra je gereedschap, zoals bijvoorbeeld een beitel, de juiste vorm heeft, kun je met dezelfde slijpsteen en slijpmachine een nog fijnere snede maken, zonder de slijpmal of instellingen te veranderen. Je hoeft dus niet van apparatuur te wisselen en krijgt gegarandeerd precies dezelfde slijphoek.

Als je de steen wilt aanpassen voor fijnslijpen, druk je de fijne kant van de gradatiesteen ongeveer 30 seconden tegen het oppervlak van de slijpsteen. Hierdoor zal het oppervlak van de originele Tormek slijpsteen (korrel 220) functioneren als een steen met korrel 1000.

Om terug te keren naar korrel 220 druk je de ruwe kant simpelweg een paar seconden naar de steen toe, totdat je ziet dat het oppervlak van de steen verandert.

Om te zorgen dat de steen fijn en efficiënt blijft werken, gebruik je de ruwe kant van de gradatiesteen als je ziet dat dit nodig is. Druk ongeveer 30 seconden stevig met je handen op de gradatiesteen. Dit proces veroorzaakt geen overmatige slijtage aan de slijpsteen en kan een willekeurig aantal keren worden herhaald.

Specificaties
MerkTormek
Artikelnummer27670
EAN7392485002116
Gebruiken met waterNee
Schrijf je eigen review
Je beoordeeld: Tormek SP-650 Gradatiesteen
Jouw rating