Multitools

Veelvoudig, veelzijdig en veelvoud. De betekenis van “multi” komt in die hoek. “Tool” staat voor gereedschap en de combinatie van deze twee woorden vormen uiteindelijk de metafoor “multitool”.  Een verlevendigende metafoor die uitgebreide mogelijkheden en toepassingen uitstraalt.
Een multitool is een stuk gereedschap dat uit meerdere onderdelen bestaat, of nog beter gezegd meerdere onderdelen bestaan doordat één stuk gereedschap ze samen gebundeld heeft. Een multitool is een krachtig gereedschap, uitermate geschikt voor kleine en grote klussen.

Deze klussen kunnen in en om het huis plaatsvinden, maar ook de serieuze kampeerder of survival liefhebber kunnen eigenlijk niet om het belang en praktisch nut van de multitool heen. Ons aanbod kent grote en kleine tools, sleutelhanger tools pockettools voor alle dag of “buiten”.

Uiteraard leveren wij multitools van Leatherman, de oervader van dit product, maar ook tools van Victorinox en Gerber hebben een belangrijke plek in ons assortiment.

Van laag naar hoog sorteren

Van laag naar hoog sorteren

Multitools

Multitools zijn handige alleskunners en het perfecte gereedschap voor iedere gelegenheidsklusser, hobbyist, sporter of professional die behoefte heeft aan een compact hulpmiddel. Een goede multitool past in je zak, is erg robuust en bevat alle tools die benodigd zijn voor 80% van alle kleine klussen die je uit zult voeren. Ook zijn de tools erg geschikt voor sport-, buiten- en kampeeractiviteiten.


Welke typen multitools zijn verkrijgbaar?

In de multitoolshop van Messen.nl kies je uit verschillende soorten multitools. Hoewel multitools enigszins lijken op Zwitserse zakmessen zit er wel degelijk verschil tussen. Multitools hebben vaak meer onderdelen die geschikt zijn voor klussen: combinatietangen, draadknippers, schroevendraaiers, beitels en veiltjes zijn over het algemeen hulpstukken die je eerder bij een multitool aan zal treffen dan bij een Zwitsers zakmes.

Door hun veelzijdigheid is het lastig om multitools te categoriseren. De verschillen tussen multitools zal je dan ook vooral terugzien in bepaalde eigenschappen:
 • De ene multitool neigt meer naar outdoor-, camping- en survivaltoepassingen, de andere is meer geschikt voor klussen in en om het huis. Weer een andere is een perfect hulpmiddel voor buitensporters, watersporters of vissers.
 • Sommige uitvoeringen zijn uitgerust met bijzondere gereedschappen waarover lang niet alle multitools beschikken, zoals een veiligheidshamer, een liniaal of gereedschap om vuur te maken.
 • De uitvoering van het lemmet in de multitool verschilt. Sommigen hebben een gekarteld lemmet, anderen een glad lemmet. Ook de manier van in- en uitklappen varieert van handmatig en assisted opening tot aan volautomatisch.
 • Je kunt kiezen uit verschillende materialen. Ga je voor volledig rvs, een kunststof cover, of een mooie houten uitvoering? Er is keuze genoeg.
 • Tot slot zijn er ook qua budget genoeg opties. Multitools zijn al verkrijgbaar vanaf enkele tientjes, maar je kan er met een paar honderd euro ook flink in investeren.
Bij Messen.nl kies je gelukkig altijd uit het grootste assortiment en de beste merken. Voor ieder budget en iedere toepassing is er een geschikte multitool beschikbaar!

Welke merken en modellen multitools zijn er?

In de online multitool shop van Messen.nl is een groot aantal merken beschikbaar. Zo kies je bij ons uit tools van bekende fabrikanten als Gerber en Victorinox, maar hebben we ook multitools van ‘uitvinder’ Leatherman. Daarnaast kies je bij ons uit speciale uitvoeringen, maar ook uit diverse klassieke modellen. Wat dacht je van:

 • De Leatherman Skeletool. Een tijdloze multitool van roestvrijstaal die zich uitstekend leent voor watersport, hengelsport en kamperen.
 • De SOG PowerAccess Clampack. Een krachtig hulpstuk voor iedere klusser en een van de sterkste tools van zijn formaat.
 • Walther Multi Tool MTK. Een stoer instapmodel en de ideale combinatie tussen zakmes en gereedschap met onder meer een bithouder, schroevendraaier en combinatietang.
Zoals je ziet is het aanbod erg volledig. Laat je dus gerust inspireren door de mogelijkheden in onze online multitool winkel!

Multitool onderhouden

Om zo lang mogelijk gebruik te maken van je aankoop is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Daarom kan je bij Messen.nl terecht voor handige beschermhoezen, maar ook voor smeermiddelen of messenslijpers. Wil je een gebruikte multitool weer in topconditie brengen? Kijk dan op onze webshop of neem contact met ons op, want veel onderdelen zijn bij ons los op voorraad!

Waarom Multitools bij Messen.nl kopen?

Een investering in een goede multitool kan soms groot zijn, maar is wel een investering die zichzelf dubbel en dwars terugbetaalt. In dat geval wil je er zeker van zijn dat je de juiste aankoop maakt. Daarom biedt Messen.nl naast het grootste aanbod multitools ook:
 • Uitstekende ondersteuning via de mail of telefoon.
 • Alle mogelijkheden om je multitool in topconditie te houden, van handige hoezen tot aan reserveonderdelen.
 • Een onafhankelijk en objectief advies, zodat jij de beste aankoop kunt maken.
Overweeg je om een multitool te kopen? Kijk dan op Messen.nl. We voorzien je graag van de beste opties en het juiste advies!
Bezig met laden...
Even wachten...