Sheath
Model lemmet
Kleur

Zwaarden

Zonder enige twijfel heeft het zwaard de geschiedenis geschreven en gemaakt. Twijfelachtig is wel de dubieuze eer die het zwaard, maar met name de eigenaar of eigenaren, toegedicht wordt. Hoe dan ook het zwaard is een machtig wapen gebleken, slechts voorbij gestreefd door de spreekwoordelijke pen.  Het behoeft geen uitleg dat de fascinatie voor dit wapen niet zomaar is en door velen als symbool in de kamer staat of in een sport beoefend.
Een zwaard toont veel, straalt veel uit en zegt net zo weinig. Een haast mysterieuze aantrekkingskracht overmeestert ons en neemt je mee op reis. Verbeelding en fantasie vormen beeld en roepen een oer drang op. Het pakt je. Grijpt je.

Zwaarden vind je in uiteenlopende maten. In deze categorie vind je eveneens de dolken en bajonetten.

Van laag naar hoog sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Van laag naar hoog sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Zwaarden

De zwaarden van Messen.nl hebben kracht en uitstraling en sluiten in alle diversiteit altijd aan bij iemand. Een zwaard uit ons assortiment is een reis op zich.Je vindt ze in verschillende grootten en uitvoeringen. Een van de bekendste is het Samurai zwaard of het Ninja zwaard. Maar ben je ook bekend met de historische bajonetten? Of de cavallerie sabels die ook gebruikt kunnen worden om champagne mee te sabreren. Een wereld op zich!

Dolken en bajonetten

De dolk is een bijzonder soort mes onder de messen. Net als de bajonet, is de dolk bedoeld om te verdedigen en te steken. Al in de vroege prehistorie kent men al een soort dolk, gemaakt van vuursteen. De bronstijd kent een metalen versie, van waaruit ook het zwaard zijn oorsprong kent. Een dolk kenmerkt zich door symmetrie. De punt van het lemmet ligt in het verlengde van de as in het heft. Dit is anders dan bij het dolkmes. Een mes dat bijna identiek is, alleen zonder de symmetrie. Om geen tijd te hoeven verliezen met het grijpen en reiken naar de dolk of ander steekwapen, is door de tijd de bajonet ontstaan. Dit steekwapen is aan het uiteinde onder, boven of over de loop van een geweer te plaatsten en is hierdoor direct te gebruiken voor een aanval of verdediging in een één op één situatie. Dolken en bajonetten zijn indrukwekkende messen, alleen hierdoor een categorie apart.

Bezig met laden...
Even wachten...