Met clip
Model lemmet

Bergsportmessen

Bij het klimmen en alpinisme, bergsport, wordt bezuinigd op gewicht en aantal in tegenstelling tot de survival en bushcraft. Verschillende bergsport disciplines die zich op verschillend vlak en hoogte, maar met hetzelfde decor afspelen.
Bergsportmessen zijn messen die meegaan met klimmers en wandelaars die met touwen werken, direct binnen handbereik en te gebruiken met één hand al dan niet met handschoenen aan. Lichte bepakking is een must dus op een zwaar mes wordt bezuinigd. Qua gewicht. Meer niet. Aan scherpte, kwaliteit, hanteerbaarheid en degelijkheid wordt niet ingeleverd.
Dit soort avonturiers hebben eten en brandertjes mee en gaan niet voor de kampvuren en survivalsoep. Het doel is een bergtop of klimroute.  Survival is nood en niet iets voor de lol. Het mes voor de bergsporter is om in nood een touw of uitrusting te kunnen snijden en hooguit wat kleine takjes voor een simpel vuurtje evt. Survival en bushcraft zijn een andere tak van bergsport.
Een bergsportmes is mes dat onlosmakelijk met je verbonden is. Wanneer je voor een mes gaat dat verschil kan maken tussen leven en dood, laat je je leiden. Het mes kiest jou. Dat moet goed voelen en voelt ook goed.

Van laag naar hoog sorteren
  1. 01
  2. 02

Van laag naar hoog sorteren
  1. 01
  2. 02
Bezig met laden...
Even wachten...