Sheath
Model lemmet
Kleur

Koksmessen

Koksmessen zijn voor de professionele kok en de hobby kok een eerste vereiste. Een echt koksmes maakt door de specifieke en doordachte eigenschappen het werkplezier (nog) groter. Een koksmes is tussen de 20 en 26 cm lang en heeft een stevig heft en een niet-flexibel lemmet dat in een punt uitloopt. Het merendeel van de koksmessen bij Messen.nl zijn gemaakt van roestvrijstaal en hebben daardoor weinig onderhoud nodig. Met een goede behandeling zorg je ervoor dat de kwaliteit van je mes optimaal blijft. Zo kun je een koksmes het beste opbergen in een messenblok. Ook het gebruik van een goede snijplank van hout of plastic zorgt ervoor dat je messen scherp blijven. De vorm van een goed koksmes vergemakkelijkt de beweging die gemaakt moet worden bij het snijden en is daardoor uitermate geschikt voor de kok die grote hoeveelheden voedsel moet snijden.  De punt van het mes wordt op de snijplank gezet en met een beweging naar achteren en omlaag kan de kok razendsnel zijn groente of fruit snijden.
Een set koksmessen bestaat minimaal uit een koksmes, een fileermes, een uitbeenmes en een of meerdere schilmesjes. Bij Messen.nl kun je zo’n set aanvullen met messen van jouw eigen voorkeur.
Bij Messen.nl zijn messen uit Japan, maar ook uit Europa te bestellen. De Japanse messen zijn niet gemaakt van roetsvrij staal, maar van gehard staal. Dit staal bezit de eigenschap om zo scherp door alle soorten voedsel, zelfs ook door vezels, heen te snijden dat de smaak optimaal behouden blijft. Messen.nl verkoopt koksmessen uit Japan van o.a. Bunmei en Laguiole. De Europese messen komen veelal uit de bekende plaats Solingen en zijn o.a. te bestellen van het merk Böker.

Van laag naar hoog sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Van laag naar hoog sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05
Bezig met laden...
Even wachten...