Merk
Prijs
Model lemmet
Vergrendeling
Kleur
Type mes

Kaasmessen

Echte kaasliefhebbers eten kaas bij voorkeur op brood, op een toastje of bij een glaasje port. Kaas kan niet zonder een goed kaasmes. En wat is dat dan, een goed kaasmes? Voor iedere soort kaas is er een specifiek kaasmes welke aanbevolen kan worden. Neem je bijvoorbeeld zachte, uitlopende schimmelkaas, dan is het wenselijk om een kaasmes te nemen waar de kaas zo min mogelijk aan blijft plakken. Deze heeft een uitsparing in het midden en vaak ook nog een smal lemmet. Global kent een aantal exclusieve kaasmessen die hiervoor geschikt zijn. Neem je harde oude kaas, dan is het prettig als het kaasmes snel door de kaas heen snijdt zonder de kaas te laten afbrokkelen. Vaak heeft deze ook een prik-punt aan het einde waarmee je de stukjes kunt opprikken en uitdelen. Victorinox kent een aantal kaasmessen uit de Swiss Classic serie die hiervoor geschikt zijn. Een smal kaasmes met een scherp lemmet is hier uitermate geschikt voor. De stevige kazen, zacht van structuur, kunnen het beste met een hakmes of wiegemes gesneden worden. De kaasschaaf spreekt voor zich, deze gebruik je om je boterham te beleggen. Een de kaasrasp gebruik je voor de ovenschotel of spaghetti.  
Tot slot wil het oog ook wat. Kijk vooral eens bij de collectie van Laguiole Style de Vie. Deze levert parelmoer kaasmessen en van zwart ebbenhout.

Van laag naar hoog sorteren
  1. 01
  2. 02

Van laag naar hoog sorteren
  1. 01
  2. 02
Bezig met laden...
Even wachten...