Kurkentrekkers

Goede kurkentrekkers zijn noodzakelijk als je een kurk op een nette manier uit een fles wil trekken. Sommige, kwalitatief slechte kurkentrekkers kunnen een scherpe rand hebben en zijn vaak niet helemaal recht. Hierdoor trekken ze de kurk niet op een goede manier uit de fles en kunnen er deeltjes kurk in de wijn terecht komen. Bij Messen.nl kun je alleen die kurkentrekkers bestellen die van een hoogwaardige kwaliteit zijn. Een goede kurkentrekker hoeft namelijk niet duur te zijn. Een goed voorbeeld hiervan zijn de merken Homeij en Adola. Een goede kurkentrekker bestaat uit een spiraalvormige metalen draad die kaarsrecht is. Aan het eind van de spiraal zit een scherpe punt.
Er bestaan verschillende soorten kurkentrekkers: Sommeliers gebruiken meestal een zogenaamd sommeliers mes, of kelners mes. Het handvat dient als hefboom. De meeste soorten zijn tevens voorzien van een klein mesje om de capsule van de fles af te snijden. Bij Messen.nl kun je deze kurkentrekker o.a. bestellen van het merk Laguiole.  Deze uitstekende kurkentrekker is met zijn ebbenhouten handvat tevens een lust voor het oog. Een eveneens kwalitatief hoogstaande kurkentrekker is de Pulltaps kurkentrekker; deze haalt de kurk in 2 stappen uit de fles, waardoor de kans op afbreken van de kurk minimaal is. Deze kurkentrekker is eveneens te bestellen bij Messen.nl.
Voor de sportieveling die graag in de natuur een goed flesje wijn open wil trekken, is er ook een kurkentrekker te bestellen die je aan je sleutelhanger kunt hangen en daardoor nauwelijks plaats inneemt. Bij Messen.nl te bestellen onder de naam True Utlity Twistick

Van laag naar hoog sorteren
  1. 01
  2. 02

Van laag naar hoog sorteren
  1. 01
  2. 02
Bezig met laden...
Even wachten...