Ka-Bar

Begin vorige eeuw werd legende geschreven. Voor de Tweede Wereldoorlog werd in de kraamkamer van Union Cutlery Co. of Olean, New York de eerste messen gemaakt die wij kennen als Ka-BaR. Volgens de overlevering komt de naam van enige overgebleven letters van een jager die schreef over een met het mes afgeweerde beren aanval.
“Killed a bear” werd K A B AR en de naam Ka Bar was geboren. De mariniers in de Tweede Wereldoorlog bouwden de reputatie van degelijke en betrouwbaar mes verder uit. Tot op de dag van vandaag is de Ka Bar met een gerust hart “mariniers mes “te noemen. De messen van Ka Bar zijn stuk voor stuk gemaakt om een leven lang mee te gaan. Het lemmet van oer degelijk staal zoals bijvoorbeeld 1095 Cro-Van, carbon staal of koolstofstaal is bedekt met een coating om schittering tegen te gaan, maar ook om te beschermen tegen mogelijke roestvorming. Op deze manier is het staal beslist tot de elite te rekenen onder de staal soorten, net als de mariniers die het mes maar al te graag bij zich dragen.
Kenmerkend voor de messen is het handvat gemaakt van leer. Dit leer is bestand tegen elk type weer en overige omstandigheden en voelt tevens fijn in de hand. Ka Bar, betrouwbaar en degelijk, zo wijd de wereld strekt. Overal!

Van laag naar hoog sorteren

Van laag naar hoog sorteren
Bezig met laden...
Even wachten...