Victorinox

Een Victorinox mes is voor velen het eerste zakmes dat in bezit kwam als cadeau. Het Zwitsers zakmes, bekend van het witte kruis in rode schild, is een mes dat je als knulletje van je vader krijgt en vervolgens in de broekzak jaren mee gaat op jongens avontuur.

Het bedrijf Victorinox werd opgericht in 1884 door Karl Elsener. Vanaf 1891 leverde Victorinox messen aan het Zwitserse leger. Na het overlijden van zijn moeder veranderde hij de naam van het bedrijf in Victoria. In 1921 deed het roestvrij staal (Frans: acier inoxydable, vaak afgekort tot inox) zijn intrede en werd de naam van het bedrijf opnieuw gewijzigd: Victorinox. Tot op heden staat er aan de top van Victorinox nog steeds een familielid van de Elsener tak.

Victorinox is de officiële fabrikant van Zwitserse legermessen en kan met recht genoemd worden in het rijtje basisuitrusting van de militair. Veel modellen van andere merken zijn afgeleid van Victorinox messen en dragen de naam Zwitsers zakmes, echter is er maar één die die titel verdient; Victorinox. Volgens verhalen zouden astronauten van NASA een Victorinox mes in hun uitrusting hebben. Het zou een logisch en aannemelijk verhaal kunnen zijn, aangezien de gehele lijn, zakmessen of tools, kwalitatief bijzonder goed zijn en makkelijk in gebruik.

Victorinox messen en tools hebben messen, zaagjes, schroevendraaiers, tangetjes, schaartjes, vijlen, meetlatten en nog heel veel meer functies. Victorinox. Een merk gesmeed uit sterk metaal, familieband en jongensdromen. Die combinatie, die overdracht, maakt de Victorinox messen tot een begrip. Van een hut in de struiken tot aan de baan om de aarde en alles daar tussen, Victorinox gebruik je overal.

Van laag naar hoog sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Van laag naar hoog sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05
Bezig met laden...
Even wachten...