SOG

SOG (Studies and Observation Group), een naam waar je op kunt rekenen. Het bedrijf werd in 1986 in Californië opgericht door Spencer Frazer.
De naam SOG is afgeleid van MACV-SOG. MACV-SOG was een speciale Amerikaanse militaire eenheid die actief was gedurende de Vietnamoorlog. Voor deze, vaak geheime en langdurige, operaties heeft de eenheid zelf een mes ontwikkeld.
Na de oorlog is dit mes aangepast en het aanbod uitgebreid. Deze aangepaste versie was nog beter dan het origineel en werd een topper. SOG messen liggen erg goed in de hand en zijn gericht op functionaliteit. Naast vaste messen kent SOG ook een zeer sterk aanbod in tools, bijlen en vouwmessen.

Deze vouwmessen zoals de Twitch en SlimJim hebben een mechaniek waardoor het openen met één hand makkelijker wordt. Ook in de tools, zoals de SOG power assist multitool S66-N zit enig technisch vernuft verwerkt, waardoor deze snel met links als rechts te bedienen is.

Sinds SOG begon met het aanpassen en verbeteren van de producten zijn er vele nieuwe ontwerpen op de markt verschenen en hiermee is het uitgegroeid tot één van de meest innovatieve fabrikanten van messen, tools en overige artikelen.

Dat de messen van topkwaliteit zijn wordt wel bewezen door het feit dat het merk enorm populair is bij  Amerikaanse militairen en in het bijzonder de Navy Seals. Zij kúnnen niet zonder goed en betrouwbaar materiaal en een beter en kritischere klant kan een merk niet wensen. Dit zegt heel veel over SOG, ontworpen vanuit wens en noodzaak.

Van laag naar hoog sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04

Van laag naar hoog sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
Bezig met laden...
Even wachten...