Fällkniven Taiga Forester TF1 Desert Ironwood Jachtmes

Fällkniven Taiga Forester TF1 Desert Ironwood Jachtmes

Fällkniven Taiga Forester TF1 Desert Ironwood Jachtmes

€ 368,95
1-2 werkdagen
  • Messen.nl is beoordeeld als uitstekend Uitstekend
  • Boven € 50,- gratis verzending binnen Nederland en België
  • Betalen op rekening of online met:
  • Betaalmethodes
  • Hulp nodig? Bel ons op +31 (0)85-0710001

De Fällkniven Taiga Forester TF1 is een handgemaakt mes dat is genummerd op de rug. Een onderscheidend jacht- en allround mes voor de veeleisende gebruiker dat door zijn convex geslepen snede scherp blijft. Het sterke lemmet van gelamineerd kobaltstaal geeft je niet alleen een stabiel gebruik, je merkt vrij snel dat de snede de scherpte goed vasthoudt. Het lemmet loopt volledig door in het heft, full-tang, dit resulteert in een zeer stijve en betrouwbare constructie en geeft een comfortabel gewicht aan het mes.

Het heft is vervaardigd uit het zeer exclusieve woestijnijzerhout (lat. Olneya tesota). Deze soort komt niet voor in de CITES-bijlagen of de IUCN Red List of Endangered Species en is daarom legaal te gebruiken. De ergonomische vorm van het heft zorgt voor een veilige grip,
ongeacht weer en wind. Zoals alle natuurlijke materialen varieert ook dit hout in textuur en kleur, waardoor elk mes een uniek en mooi patroon heeft. Woestijnijzerhout, dat groeit in het zuidwesten van de Verenigde Staten, heeft wel een ietwat eigenaardige kwaliteit -
het is zwaarder dan water, de dichtheid is 1,2 kg / dm³, wat betekent dat het zal zinken. Wil je de glans van het hout behouden of zelfs vergroten, behandel het dan met meubelolie, houtolie of met bijvoorbeeld met lijnzaadolie.

Het mes wordt geleverd met een zeer veilige kunststof sheath waarbij een speciaal ontworpen vergrendelingssysteem ervoor zorgt dat je mes in elke situatie en alle weersomstandigheden veilig en muurvast zit.

Specificaties
ArtikelnummerFK TF1Z
EAN7340101502175
Totale lengte (cm)23.5
Materiaal lemmetCoS
Lengte lemmet (cm)12
Hardheid lemmet60 HRC
Dikte lemmet (mm)5
Lengte handvat (cm)11.5
Materiaal heft/greepIJzerhout
Gewicht (gram)230
Model lemmetDrop-point
Type snedeGlad
KleurHout
Met clipNee
ExtraExcellente Service
GarantieLevenslang op materiaal- en/of fabricagefouten
Schrijf je eigen review
Je beoordeeld: Fällkniven Taiga Forester TF1 Desert Ironwood Jachtmes
Jouw rating
Alternatieven