DMT Alinger Prokit messen-slijpset in koffertje

Adviesprijs: € 101,60

Onze prijs € 92,45

Direct leverbaar

TIP Laat jouw DMT Alinger Prokit messen-slijpset in koffertje graveren!

 • Op werkdagen voor 20:00 besteld, vandaag verzonden
 • Messen.nl is beoordeeld als uitstekend op Trustpilot Uitstekend
 • Boven € 50,- gratis verzending binnen Nederland en België
 • Betalen op rekening of online met:
 • Betaalmethodes
 • Hulp nodig? Bel ons op +31 (0)85-0710001
 • Omschrijving
 • Eigenschappen
 • Accessoires
 • Beoordelingen
 • FAQ

Details

DMT Alinger Prokit messen-slijpset in koffertje.

De Alinger Prokit messenslijphulp bestaat uit een zwarte kunststof houder waarin het te slijpen mes kan worden vastgeklemd. Deze messenhouder is voorzien van twee ogen waardoor de meegeleverde slijpsteen geleiderstang kan worden gestoken. In de slijpsteenhouder met geleidestang kan een van de drie meegeleverde diamantslijpstenen worden bevestigd om het mes onder één van de van 7 in te stellen slijphoeken te kunnen slijpen. De slijpset bevat ook een conische diamantvijl voor het slijpen van gekartelde messen. De drie genoemde diamantslijpstenen en de ronde slijper met geleider worden opgeborgen in de kunststof koffer. Deze drie diamantslijpstenen hebben de afmetingen 110 mm x 22 mm en zijn uitgevoerd in de groftes: E, F en C, respectievelijk, extra fijn, fijn en grof, vertegenwoordigd door de kleuren groen, rood en blauw.

Specificaties

Merk DMT
Artikelnummer A-PROKIT
EAN 17042004385
Geschikt voor Fileermessen, Jachtmessen, Keukenmessen, Machetes, Outdoormessen, Zakmessen
Slijpmateriaal Diamant
Slijphoek 15 - 30 graden
Gebruiken met water Nee
Gewicht (gram) 375 gram
Totale lengte (cm) 19 cm
Breedte (cm) 16.5 cm
Hoogte (cm) 5 cm
Korrel grootte Extra Fijn, Fijn, Grof
Polijsten Nee
Meegeleverd Slijpsteen geleiderstang, 3 diamantslijpstenen
Extra Excellente service!
Garantie Levenslange garantie op materiaal- en fabricagefouten

Reviews over DMT Alinger Prokit messen-slijpset in koffertje

Mooi setje met extra opties

door Frans op 02-02-2014
Waardering
Dit is de luxere uitvoering van de DMT Quick Edge slijpmal waarvoor ik ook een review heb geschreven dus onderstaande is daar een kopie van met de volgende aanvullingen:

Deze set zit in een mooi plastic koffertje en heeft als extra de conische diamantvijl voor het slijpen van kartelmessen en er zit meteen een extra fijne korrel 1200 diamantsteen bij voor een nog mooiere afwerking.

Verder is sus onderstaande review van de Quick Edge van toepassing.

Dit is een prima setje voor iedereen die voor niet al te veel geld een systeem wil hebben waarmee het mes onder een vaste hoek geslepen kan worden.

De glasvezelversterkte kunststof slijpmal doet wat goedkoop aan maar is toch sterk en werkt prima. Twee nokjes zorgen er voor dat het lemmet 9 mm diep in de klem komt te zitten. Met andere woorden.... een mes met een lemmet van 20mm breed steekt dus 11mm uit.
Voor kleinere zakmessen zoals bijvoorbeeld een gewone standaard Victorinox is de klemdiepte van 9mm te veel want deze messen zijn afhankelijk van het type maar zo'n 8 tot 14 mm breed en steken dan niet ver genoeg uit.
Ik gebruik een stripje van een 5mm brede tywrap in de klem om er voor te zorgen dat kleinere messen minder diep in de klem zitten maar toch stevig op hun plaats worden gehouden. Zonder hulpmiddelen kun je uiteraard het mes ook minder diep vastklemmen maar echt vast zit het mes dan niet en je loopt kans dat het dan tijdens het slijpen verplaatst of zelfs los schiet.

De twee diamant slijpstenen, de blauwe met korrel 325 en de rode met korrel 600 die bij deze set zitten werken prima en zijn van goede kwaliteit. Doordat de set slechts twee stenen heeft waarvan ook de grove steen met korrel 325 al behoorlijk fijn is, is deze set niet echt geschikt als je messen wilt her-profileren want dan heb je echt een grovere steen nodig.

Pluspunt van deze set is dat je kunt kiezen uit 7 verschillende slijphoeken dus zo lang je een hoek kiest die overeenkomt met de hoek waaronder je mes nu is geslepen, hoef je niet veel materiaal weg te slijpen en kun je het mes snel weer haarscherp krijgen. Op de site van Wicked Edge staat goede instructies hoe je met een viltstift de juiste slijphoek kunt vinden:

http://wickededgeusa.com/index.php?option=com_content&view=article&id=69:how-to-find-your-angle1&catid=38&Itemid=89

Zoals met iedere slijpmethode is het belangrijk dat je aan beide zijden van het lemmet voldoende materiaal weg slijpt tot er een braam ontstaat aan de andere kant van het lemmet voordat je verder gaat met een fijnere steen (in het Engels, creating a burr). Doe je dit niet, dan kan het zijn dat je weliswaar aan beide kante een mooi geslepen snijrand ziet maar dat de twee zijden elkaar niet op de snede kruizen en je dus in feite geen scherpe snede hebt. Ook dit staat mooi geïllustreerd op de site van Wicked Edge:

http://wickededgeusa.com/index.php?option=com_content&view=article&id=70:drawing-a-burr-with-the-wicked-edge-knife-sharpener&catid=38&Itemid=90

Wil je nog meer opties dan kun je eventueel bij deze set ook de stenen van Lansky gebruiken want die werken bij deze set onder dezelfde hoek.

Schrijf zelf een review over DMT Alinger Prokit messen-slijpset in koffertje

 
Waardering

FAQ

Er zijn nog geen vragen gesteld over DMT Alinger Prokit messen-slijpset in koffertje.
Bezig met laden...
Even wachten...