Böker Scout Thuja EDC zakmes

Böker Scout Thuja EDC zakmes

Böker Scout Thuja EDC zakmes

€ 213,90
2-5 werkdagen
  • Boven € 70,- gratis verzending binnen Nederland en België
  • Betalen op rekening of online met:
  • Betaalmethodes
  • Hulp nodig? Bel ons op +31 (0)85-0710001

Böker Scout Thuja - De Böker Scout is al sinds 1985 stevig met de naam Böker verbonden. Of iemand in die tijd verwacht zou hebben dat het zakmes zou uitgroeien tot een van de meest succesvolle en populaire messen uit hun programma, kan niemand vandaag de dag zeggen. Maar in tijden van kortstondige rages, die ook op de messenmarkt niet ongewoon zijn, zijn deze vele jaren beslist iets bijzonders. De varianten van de Scout waren in deze tijd waarschijnlijk even talrijk als van bijna geen ander model, maar aan de basisgegevens werd nooit iets veranderd.

Het uiterst stabiele lichaam uit één stuk nikkelzilver wordt gemaakt door sinteren en daarna gepolijst. Tijdens het sinterproces worden de grondstoffen gemengd, door verhitting samengevoegd en in de gewenste vorm gebracht. Het hol geslepen lemmet van roestvast N690 staal wordt door Böhler gesmeed en draagt met zijn gedenkwaardige vorm bij tot de onvergelijkbare verschijning van de Scout.

Een klassieke backlock neemt de vergrendeling over en houdt het lemmet veilig open. Het mechanisme dat in de handgreep verborgen zit, bestaat uit een grendelwip en een veer. Als het lemmet uitgevouwen is, grijpt de grendelwip in een uitsparing in het lemmet, waardoor het op zijn plaats vergrendelt. Het achterste uiteinde van de grendelwip wordt niet helemaal door het handvat bedekt, maar ligt aan de achterkant van het handvat gedeeltelijk bloot, zodat hij bediend kan worden. Als nu het blootliggende achtereind van de grendelwip wordt ingedrukt, komt de haak uit de inkeping omhoog, zodat de vergrendeling vrijkomt en het lemmet kan worden ingeklapt. Het aangenaam gevormde handvat van mooi, gecertificeerd ingevoerd thuja hout rondt het harmonieuze beeld van de klassieker af.

Specificaties
MerkBöker
EAN4045011001130
Totale lengte (cm)18,4
Materiaal lemmetN690
Lengte lemmet (cm)8
Gewicht (gram)160
Met clipNee
Eenhandig te openenNee
Schrijf je eigen review
Je beoordeeld: Böker Scout Thuja EDC zakmes
Jouw rating