QSP Knife bij Messen.nl

QSP Knives is gevestigd in Yangjiang Guangdong China. Dit is het messencentrum van China, waar diverse grote messenfabrikanten zijn gevestigd. QSP Knives is in 2017 begonnen met het fabriceren van messen en is nu een van de opkomende namen in de messen scene.
  De naam QSP bestaat uit de eerste letters van Quality, Service en Price. Dit zijn de drie pijlers die men vanuit het bedrijf nastreeft. QSP wil een kwalitatief product bieden voor een betaalbare prijs en wil daarbij een goede service leveren.

  QSP Knives heeft als motto; Better Knife, Better Life. Het streven is, het aanbieden van messen voor ieders budget. Dit resulteert in twee lijnen van messen. De budgetlijn en een premium high end lijn.

   De eerste messen van QSP Knives zijn voornamelijk in house designs. De eigenaar van het bedrijf is tevens de designer en is een ware messenliefhebber. Hij heeft een goed oog voor details en vindt kwaliteit het aller-belangrijkste. Nu het bedrijf groeiende is gaat men meer collaboraties aan met designers. Op IWA 2019 heeft QSP contact gelegd met diverse Europese messendesigners, wat hopelijk zal resulteren in enkele spannende ontwerpen.

   QSP knives gebruiken kwalitatief hoogwaardige materialen voor het vervaardigen van hun messen. Ze werken daarnaast met gekwalificeerd personeel die allen enkele jaren ervaring hebben in het produceren van messen. Alle messen worden door QSP zelf geproduceerd. Daarnaast produceren ze ook messen in opdracht (OEM).

    Voor het produceren van de messen worden diverse staalsoorten gebruikt uiteenlopend van 440C, 9cr14Mov en D2 voor de budget vriendelijke messen en Japanse VG-10, CPM S30VN, Böhler M390 en Zweeds Damasteel voor de meer high end messen.
     De budgetvriendelijke lijn bestaat voornamelijk uit linerlock messen met G10 schaaldelen, daar waar de high end lijn bestaat uit linerlock en framelock messen met schaaldelen bestaand uit bijvoorbeeld materialen als Raffir , Flax (Vlas) Micarta, titanium en Carbon Fibre. Dit zijn materialen van zeer hoge kwaliteit.

     QSP is op dit moment nog niet bekend bij het grote publiek. Daarom hebben zij voor 2019 als doel gesteld om een gevestigde naam te worden. QSP is er van overtuigd dat de messen zichzelf verkopen. Dit is dan ook de reden dat men het publiek de kans geeft om de messen te ontdekken. Dit door exposeren op beurzen zoals IWA, Bladeshow, maar ook DKE en Bladestock.

      Naast het exposeren op beurzen is QSP ook zeer actief op social media. Men is geïnteresseerd in wat de community van hun product vindt. Dit om alsmaar hun product te verbeteren en producten te leveren waar om wordt gevraagd. QSP is van mening dat het luisteren naar feedback vanuit de markt zeer belangrijk is.

      Website: www.qspknife.com

       Instagram: @qspknife, @qsp_knife, @qspkniveseurope
        Door: Mark Esser
Bezig met laden...
Even wachten...