Bowiemessen bij Messen.nl

Het bowiemes: stoere klassieker voor Hollywoodsterren tot aan Mariniers
  Een bowiemes is misschien wel het meest iconische mes ter wereld. Geliefd door cowboys en mariniers en populair geworden door Hollywoodfilms wordt het mes wereldwijd veel verkocht. En terecht. Wie wil er nou niet gezien worden met een mes dat zo stijlvol is als een bowiemes en tegelijkertijd ook nog geweldig is op functioneel gebied?

  Dé kenmerken van een bowiemes:

   Het vaste lemmet, uitgevoerd als clippoint. De stijlvolle blood groove. Een handguard net boven het traditionele handvat: echte liefhebbers herkennen het bowiemes meteen. Vanwege zijn grote populariteit in diverse films is het trouwens ook goed mogelijk dat je het mes herkent als ‘het mes van Rambo’. Waar je het ook van kent, door de vorm mag het mes terecht iconisch worden genoemd.
    Naast de specifieke vorm valt er echter ook nog wat te kiezen. Natuurlijk kan je qua design heel veel kiezen, maar als het gaat om functionaliteit is er één belangrijke keuze: voor welk lemmet ga je?
     • Wil je namelijk wel of geen kartel? Sommige bowiemessen, waaronder die uit de film Rambo, zijn voorzien van een kartel op het lemmet. Ook zijn er varianten waarvan het lemmet gedeeltelijk gekarteld is. Een kartel is de perfecte manier om het iconische mes een ruige uitstraling te geven, of wat extra functionaliteit toe te voegen.
      • Natuurlijk is er ook de klassieke variant met het gladde lemmet. Deze oogt iets minder ruig en juist iets sierlijker. In de geschiedenisboeken zal je deze variant wat meer tegenkomen.

      Wat je ook kiest, de specifieke bowie vorm zal je blijven zien. Deze keuze is er één van persoonlijke voorkeur en soms ook een praktische, bijvoorbeeld als een kartel juist gewenst is.

      Details matter

       Een bowiemes staat bekend als één van de meest stijlvolle messen die je kunt krijgen. Het is dan ook niet gek dat verzamelaars, outdoorliefhebbers en professionals niet alleen kijken naar wat het mes kan, maar ook naar hoe het eruit ziet:
        • Het foedraal. Erg belangrijk, want deze is vaker zichtbaar dan het mes zelf. Bij een mooi bowiemes hoort natuurlijk een klassiek leren foedraal, al stappen sommige fabrikanten voorzichtig over op kunststof varianten vanwege hun praktische eigenschappen. Welke kleur heeft het foedraal? Dat mag jij weten, al zit je nooit fout als je een kleur kiest die lijkt op die van het handvat.
         • Het handvat van het mes. Merken als Joker, USMC en Colt maken er een sport van om niet alleen het lemmet maar ook het handvat te perfectioneren. Sommigen maken gebruik van hoorn. Anderen van tropische houtsoorten. USMC kiest vaak voor leer of rubber, wat heerlijk in de hand ligt.
          • Overige details. De vorm van de blood groove in het lemmet of de vorm van de handguard zijn enkele voorbeelden. En wat dacht je van een kleine, sierlijke pommel of een koord of een ring waar een koord aan bevestigd kan worden?
           Ondanks de iconische vorm valt er dus nog genoeg te kiezen. Genoeg mogelijkheden om je mes te personaliseren dus!
            Dé manier om je bowie nóg bijzonderder te maken

            Oké. Je hebt een stijlvolle bowie gevonden. Het handvat heeft het perfecte design, het foedraal past er goed bij en het lemmet is helemaal naar wens. Toch vind je het mes nog nét niet persoonlijk genoeg. Er ontbreekt nog iets aan…

             Gelukkig is er een manier om je mes nog persoonlijker te maken: met een gravure. Een gravure in je mes kan er een subtiel persoonlijk tintje aan geven. Bovendien is een mes graveren niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor een ander. Geef je een bowiemes cadeau? Dan is dit zeker een goede optie.

             We kunnen je nog veel meer vertellen over bowiemessen, maar uiteindelijk is de keuze voor een mes toch een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wanneer je het juiste mes ziet, is het gelukkig vaak liefde op het eerste gezicht. Weet jij al welk bowiemes het beste bij je past? Bestel hem nu in de online bowiemessen shop van Messen.nl! Voor een compleet overzicht van onze bowiemessen, klik HIER.

Bezig met laden...
Even wachten...