Black Friday bij Messen.nl

Black Friday

Waarschijnlijk heb je al eens van het begrip ‘Black Friday’, ofwel ‘Zwarte Vrijdag’, gehoord. Sinds 2015 doen veel winkels in Nederland mee aan ‘Black Friday’ en door grootschalige campagnes is het steeds gebruikelijker voor Nederlanders om hieraan mee te doen.

Het ontstaan van Black Friday

Maar weet je ook waar de term vandaan komt? Er zijn verschillende theorieën over het ontstaan van ‘Zwarte Vrijdag’. Een bekende theorie stamt uit 1965 en heeft niks te maken met het kopen van producten. In Philadelphia werd deze term namelijk gebruikt vanwege de grote verkeersdrukte in de stad de dag na Thanksgiving. Een andere theorie komt uit 1981 en is gebaseerd op het feit dat winkeliers op ‘Black Friday’ in het zwart komen te staan. In de Verenigde Staten worden verliezen in de boekhouding in het rood geschreven en geboekte winsten in het zwart. Natuurlijk maakten winkeliers wel winst gedurende het jaar, maar het gaf aan hoe belangrijk de kersperiode was voor het jaarresultaat.

  De dag na Thanksgiving zijn de Amerikanen vrij en start traditiegetrouw de periode om kerstaankopen te doen. Het is hierdoor erg druk in de winkels en vandaag de dag wordt de term Black Friday aan deze drukte gekoppeld. Grote warenhuizen geven flinke kortingen en trekken daardoor klanten naar de winkel, afgeprijsde artikelen zijn immers altijd aantrekkelijk.
   Welke theorie over de oorsprong van de term waar is zullen we op korte termijn niet achter komen, maar we hebben wel goed nieuws!

   Waarom moet ik shoppen op Black Friday

  Inkopen doen op Black Friday heeft een aantal belangrijke voordelen. Dit zijn:
  • Er worden flinke kortingen gegeven die alleen op deze dag geldig zijn
  • Je bent er op tijd bij voor de feestdagen. Je kunt je inkopen doen voor zowel Sinterklaas als voor Kerstmis
  • De mooiste items worden vaak op Black Friday gekocht. Je loopt de kans na deze dag mis te grijpen
  • Is een artikel uitverkocht, dan ben je er op tijd bij en kun je een alternatief zoeken of wachten totdat het artikel alsnog binnenkomt voor de feestdagen
  Messen.nl en Black Friday

Messen.nl doet namelijk dit jaar ook mee aan ‘Black Friday’ en dat betekent dat er heel veel aanbiedingen op de website komen! Wat deze aanbiedingen zijn verklappen we pas donderdagmiddag 22 november 2018 op onze homepage, nieuwsbrief en via social media. Het voordeel is dat je niet in de rij hoeft te staan voor de winkel, want je kan gemakkelijk vanuit de bank meedoen aan ‘Black Friday’ bij Messen.nl. Het samengestelde assortiment biedt voor iedereen wat, dus maak je klaar voor een dagje online shoppen. De aanbiedingen gaan vanaf 23 november in en lopen door tot en met Cyber Monday. Dit is de maandag er op, 26 november. Voor de limited editions en andere bijzondere items geldt de regel Op=Op.

Scoor dus vroeg in de ochtend een zakmes, multitool, keukenmes, koksmes, messenset of een van de vele afgeprijsde producten als sint- of kerstcadeau.

  Kortom, wil je lekker goedkoop je sinterklaas- en kerstinkopen doen? Wacht dan tot 23 november 2018 en laat je verbazen over de vele (en hoge) kortingen op Messen.nl!
Bezig met laden...
Even wachten...